Прехвърляне на магнетофонни ленти


Цифровизирането на магнетофонни ленти се извършва с професионални магнетофони
WAV формат с Bit Rate: 1411 / Signet 16-bit, 24 или 32, възможно е формат FLAC, MP3 с висока резолюция Insane 320 kbps

За целта прехвърлянето се предлага директно на файл.
Осигуряваме ви файлове във формат WAV и MP3, като файловете можете да получите на флаш памет
(ние ще ви предложим подходяща), изтегляне през интернет, CD или на ваш външен HDD или SSD.
В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.

Можете да изтеглите дигитализираните материали и от наш сървър.

Съветваме нашите клиенти да предпочитат този тип прехвърляне като най-качествен за момента.
Така ще притежавате Вашите спомени с най-доброто качество H Quality.

Цени за цифровизиране на магнетофонни ленти.

Цифровизиране на магнетофонни ленти

Цена за цифровизиране на 1 час 39,95 лв.

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет -
бързоскоростна флаш памет с гаранционнен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- CD - музикален CD диск. Възможен е запис до 1 час. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Какво ще получите след цифровизирането.

Осигуряваме ви файлове във формат WAV и МР3, като файловете можете да получите на флаш памет (ние ще ви предложим подходяща), изтегляне от интернет, CD, или на ваш външен HDD или SSD. В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.

Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Като част от стандартните услуги включваме:
- цифровизиране и обработка в реално време;
- премахване на шум чрез използване на професионална долби система и софтуерна обработка, според възможностите;
- допълнително регулиране силата на звука.

Можем да разделим аудиозаписът на отделни части ("тракове"), например отделни песни или други елементи в зависимост от записа. В случай, че е възможно разпознаването на отделните части. Допълнително заплащане.

Дигитализиране на записи от магнетофонни ленти

През 1930 г. немската компания за електроника AEG представя на света своето ново творение - магнетофонът. Почти веднага след това записите на магнитна лента навлизат в ежедневието на всеки човек.

Магнетофонните ленти имат специално място в съцата на българите - през 60-те години на миналия век магнетофонните ленти завладяват сърцата на младите хора. Тези малки устройства позволяват на хората за първи път да имат толкова лесен достъп до неограничен брой музикални произведения. Благодарение на тях хората успяват да чуят музикални произведения на чуждестранни изпълнители, което по това време е било изключително трудно и почти невъзможно. Магнетофоните, освен за слушане на музика, след време започват да предлагат и възможноста да се записва музика. Това ги превръща в един безценен символ за свободата на изразяване и прекратява монопола върху готовите записи.

magnetofon-1Поетапно започват да се появяват все по-нови и по-нови разновидности на магнетофоните. В България навлизат марки от тогавашната ГДР, от Унгария, Полша, дори от Италия. Разбира се известни са и магнетофоните от СССР! Гласовете на Адриано Челентано, Рита Павоне, Пол Анка, Елвис Пресли, Бийтълс и много други зазвучават и донасят на тогавашните младежи звуци от един нов свят.

Съвременните технологии са от съвсем друго поколение. Вече аналоговият звук от магнитната лента е изместен от дигиталния сигнал на компактния диск. Неизбежно светът върви напред, а някогашните модерни магнетофонни ленти и ролки остават забравени, най-често по мазета и тавани, като престояват там с десетилетия.

Все пак тези ленти носят спомени и безценни мигове от младостта на нашите родители или нашата собствена...

Затова от Блумакс Студио ви предлагаме да върнем звуците от миналото с най-модерните съвременни технологии, които използваме за дигитализирането на аудиозаписите на любимите ви касети. Ние работим с най-професионалната техника, с която постигаме висококачественото възпроизвеждане на аналоговия сигнал. Извличането на сигнала става по оптичен кабел, а дигитализиране се осъществява посредством 24-битова звукова карта.

Като допълнителна услуга предлагаме да "почистим" аудиосигнала от странични паразитни шумове, които нарушават доброто качество на записа. Обработката става с професионален софтуер, за да може да получите вашите спомени във възможно най-високо качество. Полученият изчистен сигнал го записваме на аудио компакт диск.

Как може да разбера какво е времетраенето на вашата магнетофонна лента?

Има 3 разновидности на магнетофонните ролки спрямо размера им. Въпреки това трябва да прослушате записа, за да определите дължината му. Това се налага поради следните причини:

  • Всяка от страните на магнетофонната лента може да съдържа двупистов запис т.е. ако дължината на страна А е 1 час с двупистов запис дължината се удвоява на 2 часа. По този начин една двучасова стандартна магнетофонна лента може да съдържа запис до 4 часа.
  • Освен тази логика на запис съществува и още една зависимост, а именно оборотите на записа. Въпреки четирите писти за запис върху магнетофонната лента, ако записът е направен на бързи или бавни обороти, т.е. не на стандартните обороти, тогава дължината на записа също ще бъде променена.

Имайте предвид, че както споменахме в началото, стандартните размери за магнетофонна ролка могат да бъдат 3 оттук следва, че и стандартните дължини са различни. По този начин най-голямата магнетофонна лента може да съдържа няколко часа запис.

За да избегнем излишно прехвърляне на ненужна за вас информация е необходимо да ни опишете приблизително какво очаквате да съдържа магнетофонната лента. Ние ще прехвърлим и таксуваме само реално желаната от вас информация.